dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "pavilionul expozitional"

O vestimentație de toamnă sau iarnă costă mai mult anul acesta chiar și cu 25%. De pildă, la Târgul de îmbrăcăminte și încălțăminte toate produsele s-au scumpit, susțin constănțenii. De la haine de blană și până la cuverturi de pat, oamenii vor scoate mai mult din buzunar. Însă, cum toate prețurile sunt mai ridicate, aceștia se gândesc de două ori înainte de a cumpără ceva. O parte dintre ei sunt de părere că cele mai multe dintre prețuri nu se justifică, alții îi înțeleg pe comercianții care au majorat tarifele.

Campania de donare a alimentelor pentru refugiații din Ucraina atinge cote alarmante. Cererea este mare, însă ajutoarele sunt din ce în ce mai puține, astfel că produsele donate se epuizează rapid. Singurii care se mai implică la momentul acesta în ajutorarea refugiaților sunt voluntarii de la Crucea Roșie. Două TIR-uri încărcate cu produse au ajuns la Constanța, însă este nevoie și de alimente proaspete.

Sute de mii de persoane imunizate, zeci de fluxuri deschise și multe ore de muncă – așa se descrie activitatea de la cel mai mare centru de vaccinare din județul nostru. Este vorba de cel de la Pavilionul Expozițional din Constanța care astăzi s-a închis după un an și jumătate în care și-a primit zilnic pacienții. Vineri a fost ultima zi în care constănțenii au putut veni să primească serul împotriva COVID-19. De acum înainte, vaccinarea va rămâne doar în sarcina medicilor de familie.

Pasca, ouăle vopsite, dar și luarea luminii sfinte în noaptea de Înviere sunt tradiții pe care le respectă și vecinii noștri de peste graniță. Pentru ucrainenii veniți în România va fi prima sărbătoare departe de familie, însă cei mai mulți dintre ei vor încerca să păstreze obiceiurile cu care au crescut. Deși au trecut prin momente grele în ultima perioadă, Învierea Domnului trebuie sărbătorită cum se cuvine, spun aceștia.

La coadă la alimente. Așa stau în fiecare zi sute de refugiați care vin la Pavilionul Expozițional din Constanța. Alimentele donate sunt puține iar dispar de pe masă într-o clipă. Voluntarii încearcă în fiecare zi să le împartă astfel încât să ajungă la toată lumea. Acum, micul „supermarket” a rămas din nou fără produse. Lada frigorifică este iar goală, produsele de igienă s-au terminat iar cele pentru copii și bebeluși sunt din ce în ce mai puține.

Irina este și ea o victimă a conflictului dintre Rusia și Ucraina. Este tânără, are două fetițe și a trebuit să fugă din calea războiului pentru a se proteja pe ea și pe copile. Drumul spre România, care i-a devenit acum a doua casă, n-a fost nici el unul ușor. De când și-a părăsit țara natală, se gândește doar la soțul ei și la restul familiei care a rămas acolo. Zi de zi se roagă pentru siguranța lor și încă speră ca războiul să fie doar un vis urât din care să se trezească cât mai repede.

Mese goale și oameni care se uită lung – așa se descrie situația de astăzi de la Pavilionul Expozițional din Constanța. Micul „supermarket” amenajat aici pentru ucraineni a rămas fără produse. Miercuri dimineață, cei care au trecut pragul centrului nu au avut ce să ia. S-au plimbat, au așteptat și au sperat că se vor întoarce acasă cu alimente. Au avut noroc datorită unor oameni cu inimă mare, iar noul transport cu mâncare a fost împărțit cu grijă.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233